Efter 105 år av manligt styre

Publicerad
2014-10-03
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Det tog 105 år innan det blev dags för den första kvinnan på posten, som ordförande för TEKO Sveriges Textil- och Modeföretag. Anne Ludvigson, till vardags VD för textilföretaget Ludvig Svenssons i Kinna, säger så här om sitt nya uppdrag:

– Jag hoppas verkligen att jag inte blev vald bara för att jag råkar vara kvinna. Förmodligen har jag valts för att jag har rätt erfarenhet och kompetens. Som ledamot av TEKOs styrelse har jag alltid verkat för mer jämställdhet.

– För mig, som representant för ett av de större medlemsföretagen, känns det helt rätt att engagera mig i vår branschförening. Kan jag leda en utveckling, tillsammans med styrelsen, som gagnar hela branschen så ser jag det som ett viktigt uppdrag.

– Vi kommer att fullfölja ett arbete som den gamla styrelsen initierat. Det handlar om hållbarhet, innovation, kompetens- och affärsutveckling. Att få en hållbar utveckling genom innovation och kompetensutveckling innebär att våra medlemsföretag kan bli lönsammare och anställda fler. Det är vår viktigaste utmaning.

– Rent konkret ska vi sätta oss ner och ser hur vi ska jobba på bästa sätt med både bransch- och arbetsgivarfrågorna. Vi har redan idag en proffsig organisation som gör ett mycket bra jobb. Med vår nya generalsekreterare och branschansvariga Elin Lydahl och vår miljöexpert Henrik Willers.

efter 105 anne ludvigson