Screenbolaget och Maxibit blir ett starkt team

Publicerad
2013-12-10
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Print & mer

I mitten av augusti blev det klart att Maxibit kommer att drivas av Screenbolaget i fortsättningen. Maxibit behåller varumärke, affärsidé och marknadsstrategi, men kommer att ingå i Screenbolaget.
Det nya Maxibit kommer nu att kunna erbjuda ett ännu starkare koncept, med marknadens ledande displaysystem tillsammans med högkvalitativa bildvåder.

– Maxibit går in i en ny spännande fas med Screenbolaget som stark partner, säger Christian Ahlberg, fd VD på Maxibit Worldwide.
– Tillsammans med Screenbolaget kan vi nu paketera ett komplett erbjudande mot marknaden med både displaysystem och bildvåder.
– Jag själv kommer att fortsätta fokusera på att vidareutveckla Maxibits produkter och utveckla nya. Maxibits starka varumärke och etiska arbete kommer vi att fortsätta vårda. Business As Usual, men med ordentlig uppbackning och rätt erbjudande., avslutar Christian Ahlberg.

Starkt varumärke
Maxibit är en ledande producent av displaylösningar. Företaget som grundades 1978 säljer över hela världen och är känt för innovativa lösningar och hög kvalitet. Maxibit har från början haft ett miljöfokus och satsar hårt på hållbar produktion.

– Maxibit är ett starkt varumärke med god renommé och vi har alltid gillat deras produkter, säger Lennart Nermark, VD på Screenbolaget.
– Vi ser fram emot ett spännande samarbete och vi är övertygade om att det här är ett vinnande koncept. Det här medför att vi kommer att utöka sortimentet i och med att vi nu kommer att erbjuda Maxibits hela produktlinje.

Viktig kompetens
Screenbolaget är en av Sveriges ledande leverantörer av profilreklam och actionmarketingprodukter. Företaget har 61 anställda och omsätter ca 100 miljoner kronor. Företaget etablerades i slutet av 70-talet. Dotterbolag är Realtryck AB som togs över i slutet av år 2005. Detta tillförde offsettryck som ny produktionsenhet till koncernen samt mycket viktig kompetens inom trycksaksframställning.
Utöver offsettryck har man en egen produktion av screentryck, digital printning, datastyrd folieskärning, tampotryck, brodyr samt transfertryck.

Företaget har produktionsanläggningar i Stockholm och Grisslehamn. 2012 gick Realtryck och Dekaltryck ihop och sedan 2013 är även Maxibit en del av Screenbolaget.
SM713 Screenbolaget Lennart Nermark
sm713 screenbolaget och maxibit