Satsning för framtiden

Publicerad
2013-12-10
Skribent
Eric Windahl

I slutet av augusti, när sensommaren var som allra finast med strålande sol och klarblå himmel, invigdes den färdiga tillbyggnaden av lokalerna hos Laholmsbaserade R&D Spandex. Den som fick äran att klippa bandet var kommunchefen i Laholms kommun; Nils Danred och detta under överinseende av Claes Söderberg, VD på R&D Spandex.

Bland de närvarande återfanns kunder, leverantörer och de som varit engagerade i själva bygget. Givetvis fanns även media på plats.

– Det var en efterlängtad dag för oss, berättar Claes Söderberg.
– Den här utbyggnaden ger oss ytterligare 650 kvm som vi behöver till konverteringsutrymme och lager.

Totalt sett huserar R&D Spandex nu i lokaler på sammanlagt 3 300 kvm. Behovet av ytterligare lokaler är en seriös satsning för framtiden. För att tillgodose kundernas krav och behov presenterar R&D Spandex ständigt nya produkter och nya, moderna material; inte minst på digitalsidan, men även när det gäller displayskivor såsom Stadur och tjockare akryl.

– I första hand kommer de invigda lokalerna att användas för konvertering av skyltunderlag och Sign Systems, vilket frigör lagerutrymmen i andra delar, säger Claes Söderberg.
– Det gäller att ständigt bli duktigare och snabbare. På det sättet kan vi höja effektiviteten, vilket är bra både för oss och framför allt för våra kunder.

Ett effektivt skyltsystem
På Sign Scandinavia hösten 2011 presenterade R&D Spandex ett helt nytt och egenutvecklat skyltsystem; Standard Sign Systems. Det finns nu tillgängligt för kunderna och har fått ett uppskattat mottagande.

– Vi har märkt att många av våra kunder vill ha rätt så liknande produkter och insåg att vi genom att ta fram ett standardsortiment kan göra det betydligt snabbare och smidigare för våra kunder.
– Det nya konceptet förkortar leveranstiderna och kundens arbete blir betydligt mindre, säger Magnus Carlsson, produktansvarig för Spandex Sign Systems.

Glasklara ytor
En annan uppskattad tjänst är möjligheten till polering av akryl. I samband med fräsning eller sågning kan man nu även polera akrylskivans kanter, så att det hela ger intryck av en homogen, kristallklar glasskiva.

– Poleringen förbättrar det totala intrycket av skylten på ett makalöst sätt. Med Aslans transparenta folier, som vi nu har på lager, kan akrylen även ges en mängd olika färgnyanser, förklarar Claes Söderberg.
– Sedan händer det mycket på wrapping-sidan. Både 3M och deras wrappingserie 1080 och Avery Supeme Wrapping Film har kommit i fler färger och spännande kulörer, vilket vi också presenterade i samband med invigningen.

777 – det gjutna alternativet
Avery Dennison 777 heter den nya gjutna standardfolien för hållbar, daglig skyltning. Den har samma formbarhet som många andra, dyrare produkter fast till ett mer konkurrenskraftigt pris.

– Med ett urval på inte mindre än 100 färger och kulörer, kan den gjutna folien; Avery Dennison 777, bli skyltmakarens svar på alla slags kvalitetsskyltar både inomhus och utomhus, poängterar Claes Söderberg.
– Det inkluderar också applikationer på böjda substrat och arbeten som kräver en hållbarhet på upp till åtta år.

Med allt som hänt och händer på R&D Spandex är det inte underligt att man mer än väl behöver de nya lokalerna. Frågan är snarare när det är dags att börja projektera för ytterligare utrymme för en ständigt expanderande verksamhet.

 

DSC_0297