Webbplats för hållbar modedesign

Publicerad
2013-11-15
Skribent
Eric Windahl

En ny webbplattform inom Mistra Future Fashion ska samla goda exempel och idéer för att stärka svensk modeindustri. Det är tanken bakom Textile Toolbox. Satsningen bjuder in forskare, företag och designers att tillsammans ta fram innovativa idéer kring hur modeindustrin kan ställa om och minska sin miljöpåverkan.

Webbplattformen är byggd kring tio strategiska delar, som rör allt från att minimera avfall, använda mindre energi, vatten och kemikalier till att skapa nya konsumtionsmönster och affärsmodeller.
Den är framtagen av bl a en forskargrupp; TED (Textiles Environment Design) vid University of the Arts London.

Information om Textile Toolbox sprids nu till både forskare och designers för att samla många deltagare som kan bidra. De slutliga resultaten kommer att utvärderas och samlas i en rapport med strategier för hållbar design som den svenska modeindustrin kan använda.

SM713 TED 10__2344-jpeg_jpg_380x10000_upscale_q100
www.textiletoolbox.com