Ny logistikorganisation hos Posten

Publicerad
2013-11-20
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Det är den ökande e-handeln som fått Post Nordkoncernen att samla sin logistikverksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland under det nya namnet Post Nord Logistics.
Den nya verksamheten omsätter 16 miljarder kronor, finns i fem länder och har ca 10 000 anställda. Under andra kvartalet i år ökade logistikverksamhetens omsättning med 19%, varav sex% organiskt, vilket främst kommer sig av den kraftiga ökningen av e-handeln, som under förra året växte med 15% och allt tyder på att ökningen i år inte kommer att vara mindre.

Allt fler ledande detaljhandelsföretag i Norden satsar nu stort på näthandel och flera internationella e-handelsföretag har det senaste året valt att expandera på den nordiska marknaden. Bidragande orsaker till att Norden ligger långt fram i utvecklingen är den utbredda användningen av internet, god tillgång till mobiltelefoni samt mobilt bredband och att samtliga länder i Norden överlag har en köpstark befolkning.

Kunderna kräver i dag allt större snabbhet, och numera förväntar sig de flesta att få varan inom tre dagar. Det betyder att Posten tillsammans med e-handlarna måste optimera de fysiska flödena. Varorna måste in snabbare, sorteras snabbare och nå slutkunden snabbare.

post_se_300dpi