Hösten är blå

Publicerad
2013-10-16
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Hos Kosta Boda är hösten exotiskt. Med toner av blått, lila och grönt tar man sig an hösten fyllda av energi och livslust. Med uttrycksfulla och personliga färger och former vill man vara en förlängning av människan och det hon står för. Man ger oss lekfulla och excentriska produkter i sann Kosta Boda-anda och man gör det med en färgglad touch.

Återigen har Kjell Engman lyckats skapa vackra glasskulpturer med en historia för att pryda våra hem. Med sin Hattparad, bestående av modellerna Derby, Shell och Bell, tar han oss med på en resa till de traditionella Engelska hästtävlingarna, bland kungligheter och adel, där hattar av dylika modeller kan ses åt både höger och vänster.
Serien cupcake, designad av Anna Ehrner, består av två skålar i olika storlekar samt en värmeljuslykta eller miniskål om man så vill. Med sin räfflade finish har skålarna den klassiska formen av en cupcake.

Åsa Jungnelius är drottningen av glitter och glamour och till sommaren ger hon oss en glammigare vardag med sin serie Make Up Your Kitchen. Dessa glas passar lika bra till saft och bullar som när man vill piffa upp falukorven en alldeles vanlig, ordinär, underbar tisdagskväll.
Som ett spjut, eller för all del en halv båt, sticker den upp Blue Planet. Fylld av några av de attribut vi så starkt förknippar med Bertil Vallien.
Här finns den röda mannen, planeten med sina tvinnade trådar och stegen som tar oss vidare, framåt, uppåt.

SM613 Kosta Hösten är blå bc91c8e0ea27c05e_org