Tre blir ett med ambitioner

Publicerad
2013-09-07
Skribent
Eric Windahl

AB Londréhatten grundades i Borås 1962. Tillverkningen var då koncentrerad på hattar, mössor och halsdukar. Under åren som gått har sortimentet utökats till handskar, vantar och övriga accessoarer. Idag innefattar det även produkter som scarves, väskor och vissa segment inom ytterkläder.
Nu har man genomfört en namnändring till Londré Textiles AB. I samband med namnändringen införlivas systerbolagen Götex Design och dbl Sportswear in i det gemensamma bolaget Londré Textiles AB. Energi kommer att läggas på att utveckla nya produkter.

– Tillsammans har vi en unik spetskompetens när det gäller accessoarer och ytterplagg. Nu vässar vi den ytterligare genom att ta steget och helt integrera de tre verksamheterna i ett bolag.
– Det kommer att göra oss ännu effektivare vad gäller administration och inköp, säger Roland Londré, VD för det nya bolaget i ett pressmeddelande.

– Navet är vårt showroom, här utvecklar vi produktsortiment tillsammans med våra kunder och skräddarsyr lösningar som passar dem. Vi rör oss ledigt mellan mode, sport, varumärkesuppdrag och workwear, säger Roland Londré.