Enklare kundanpassa arbetskläder

Publicerad
2013-09-04
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Produktmedia

Det svenska företaget Taiga har tagit fram en ny mätmetod som ska göra det lättare att ta fram skyddskläder anpassade till kundernas behov. Sedan 2003 har företaget samarbetat med Lunds Universitet för att ta fram mätmetoder för funktionella klädsystem. Nu är ett nytt webbverktyg under utveckling.

Verktyget kopplar val av skyddande och funktionella kläder med riskbedömning av arbete i extrema miljöer. Tanken är att kunden direkt kan se vilken form av skydd som behövs utifrån arbetsuppgiftens utsatthet och behov.

– Vi intresserar oss naturligtvis för klädernas skyddsegenskaper, men även för hur det är att faktiskt arbeta i dem.
– Vi tittar på hur olika designlösningar och kombinationer av plagg påverkar arbetsförmågan och upplevelsen av komfort, säger Ingvar Holmér, professor i klimatfysiologi vid Lunds Universitet.