AM-Dagen – om 3d-print och additiva tekniker

Publicerad
2013-09-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Den 19 september på Kistamässan i Stockholm arrangerar 3dp.se årets konferens om 3d-print och additiva tillverkningstekniker. Under en hel dag får man lyssna på de främsta experterna vad gäller att tillverka additivt i metall och plast. Dessutom finns flera maskiner på plats så att man kan testa själv.

Hälften av alla nya maskiner går nu rakt in i de tillverkande företagen, där de används i produktutveckling och skarp produktion. Priserna på många maskiner sjunker kraftigt och flera nya material presenteras varje vecka som ett resultat av allt mer forskning.
Detta och mycket mer tas upp på konferensen. Dessutom presenteras konkreta kundfall och fördjupningar på industriapplikationer.

Keynote-talare är Phil Reeves från brittiska analysföretaget Econolyst. Han har djupa erfarenheter både från forskarvärlden och från affärsutveckling. Phil Reeves beskriver framväxten av AM-tekniken och vilka krafter som driver tekniken och affärerna.

På metallsidan kommer Arcam att berätta om hur deras EBM-teknik framgångsrikt används av stora företag, som GE Aviation, för att producera flygplansdelar som både har längre livslängd och som bidrar till bränslesnålare plan.

Dr Klas Boivie från norska Sintef har under sin karriär fördjupat sig i produktionstekniker och metallpulver för additiv tillverkning av metalldelar. Han kommer att ge en grundlig teknik- och materialgenomgång.

På plastsidan går man igenom de vanligaste maskinerna och plastmaterialen som finns för olika applikationer. Med hjälp av servicebyråer som Prototal presenteras ett antal kundfall på områden som funktionsprototyper, enstycksproduktion och kortserieproduktion.

Anmälan och mer info; Klicka här

MINOLTA DIGITAL CAMERA