Siktar på nytt världsrekor

Publicerad
2013-08-14
Skribent
Eric Windahl

M&R, som är en välrenommerad tillverkare av screentrycksmaskiner, kommer att försöka sätta nytt världsrekord i T-shirt-tryckning under en timme med en enda operatör på Fespa 2013 i London. Försöket kommer att äga rum den 28 juni 2013 i monter J30N och i skrivande stund är utgången oviss.

I Skandinavien är det Schneilder Grafiska AB som är distributör av M&R-sortimentet.

Försöket kommer att göras med en högpresterande Challenger III D 55 konceptpress och en M&R Passport automatisk avläggare. Pressen är i grunden en vanlig 12-färgs Challenger III D, som specialutrustas med M&Rs senaste komponenter och teknik. Man kommer att trycka ett motiv i minst sex färger och använda ett tryckslag på minst 30 cm.

M&R VD Rich Hoffman säger;

– Detta är mer än ett nytt världsrekordsförsök, det är ett tillfälle att testa de mest banbrytande komponenterna under hårdast möjliga förhållanden. Komponenternas prestanda kommer att användas som riktmärke för framtida teknisk utveckling.
– Vi förväntar oss att de flesta av dessa komponenter i någon form kommer att ta sig till framtida M&R-pressar, precis som tekniken i konceptbilar och racerbilar tar sig till de bilar vi kör varje dag.

Medan M&R står för utrustningen så står New Buffalo Shirt Factory i Clarence, New York för operatören. Jon Weiss, ägare till New Buffalo berättar, att man 2005 satte världsrekord med M&R. 2010 gjorde man det igen och nu förväntar man sig att sätta ännu ett rekord 2013.

År 2005 tryckte New Buffalos Maddie Sikorski inte mindre än 1 805 tröjor på en timme med en M&R Formula 2000. 2010 slog New Buffalos Luis Omar Viera Maddies rekord genom att trycka hela 1 909 tröjor på en timme i en M&R Challenger III. När vi frågar vem som kommer att trycka för New Buffalo den här gången, säger Weiss;

– Nästa pressoperatör kommer att utses via en rad interna trycktutmaningar. Med en chans att sätta ett nytt världsrekord och en Londonresa i potten kommer konkurrensen att vara stenhård.

Precis som vid 2010 års försök säger Rich Hoffman, att det har hänt mycket sedan det senaste rekordet sattes, men det som krävdes för att sätta det har inte ändrats. Det behövs fortfarande en fenomenal tryckpress och en extraordinär operatör.

SM513 Schneidler Challenger3(CMYK) (2)