Regeringen hotar mobiloperatörerna

Publicerad
2013-08-09
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Regeringen hotar med skärpt lagstiftning om inte mobiloperatörernas nät förbättras och deras täckningskartor stämmer bättre med verkligheten.
IT- och energiminister Anna-Karin Hatt (C) framförde hoten när hon inledde Post- och telestyrelsens (PTS) marknadsdag i Stockholm i mitten av april. Hon framhöll att varken hon personligen eller operatörerna tycker att lagstiftning är den bästa vägen, men att trycket från operatörernas kunder och den politiska oppositionen drar åt ett annat håll.

– Sanningen är att om ni inte blir avsevärt bättre på att leva upp till era kunders förväntningar, om inte vi i närtid kan se att de här problemen får en lösning, så är det långt ifrån säkert att vi kan undvika det.

– Det är faktiskt inte så konstigt att era kunder har höga förväntningar på era tjänster. Och det är inte så konstigt att de – med rätta – klagar när de inte får det som de upplever att ni har lovat dem. Det jäser i mobil-Sverige. Och det måste ni, och vi alla, ta på största allvar, sade Anna-Karin Hatt.

telemast