Fokus på mobila lösningar

Publicerad
2013-08-06
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

När Svenska Publishing-Priset delas ut den 23 oktober i år, så kommer ett speciellt pris att föräras Årets Bästa Mobila Lösning.

– I år räknar vi med att fler använder mobila än fasta plattformar när de söker information på internet. Därför vill vi speciellt titta på och premiera de lösningar som tar hänsyn till det, säger juryns ordförande Peter Ollén.

Juryn kommer att testa alla insända bidrag i avdelningen Digitalt, för att se hur väl de fungerar på läsplatta och i mobiltelefon, förutom på vanlig dataskärm. Det bidrag som fungerar bäst på mobila plattformar kommer sedan att få ett specialinrättat Stort Publishing-Pris, förutom att ett Stort Publishing-Pris delas ut i vardera avdelningarna Print och Digitalt.

– Därutöver ser vi fram emot att dela ut 40 vanliga statyetter till de främsta bidragen inom en rad kategorier som omfattar allt från kommuninformation i mobilen till tryckta praktverk och årsredovisningar.
– Hela listan hittar man på sppriset.se, där också de detaljerade tävlingsreglerna finns, avslutar Peter Ollén.

Svenska Publishing-Priset är Sveriges mest heltäckande grafiska kommunikationstävling. Juryerna bedömer bl a användbarhet, design, funktionalitet, relevans, tillgänglighet samt verbalt och visuellt innehåll. Tävlingen arrangeras av AGI Aktuell Grafisk Information.