Snabbare öljettering direkt på plats

Publicerad
2013-06-05
Skribent
Josefin Nässlander

Holdon Systems är både distributör av snabba fästsystem och tillverkare av de patenterade öljettklämmorna Holdon Mini och Holdon Midi. Företaget, som finns i Båstad, har ett sortiment av material med användning inom skylt-, camping-, båt-, fritids-, event- och byggbranschen.
Nu har man tagit fram ytterligare en förenklande produkt för manuell montering; deras håltång för tillhörande plastöljetter med 12 mm diameter.

Holdon (2)

– Håltången, som enbart säljs via våra distributörer, ingår som komponent i ett kit med tillhör-
ande plastöljetter och är ett ytterligare nytillskott i vårt sortiment av förenklande fästsystem för manuell montering till skyltmakare inom skyltindustrin, berättar Staffan Gunnarson, ägare av Båstadsföretaget sedan starten 1992.

– Vår Holdon PressLock Eyelet-tång stansar ett hål på 14 mm och sen är det bara att montera de tillhörande 12 mm PressLock-öljetterna i plast med ett lätt klubbslag. Enklare och snabbare montering än med en öljettbänkpress som är bökig att flytta.
– Vi sökte länge efter en liknande produkt på marknaden, men utan resultat och till slut fick vi helt enkelt tillverka den i egen regi. Med vår erfarenhet och tidigare bakgrund som leverantör av banderollmaterial så vet vi, all automatik och modern utveckling till trots, att skyltmakeri fortfarande i allra högsta grad är ett hantverk med en hel del montering för hand. Och det är där våra produkter har sin plats inom skyltsektorn, fortsätter Staffan Gunnarson.

Vidare berättar han att tången hittills testats på de vanligaste banderollmaterialen med utmärkt resultat och att den även fungerar vid hålstansning av deras förstärkningstejp, den senast introducerade produktnyheten, tillverkad inom EU. Användandet av tapen sägs spara både tid och pengar, då den eliminerar behovet av all typ av fållning.

Holdon (3)

– Att kunna erbjuda skyltmakare bra och användarvänliga fästsystem och tillbehör för snabbare montering för hand är vårt primära mål just för skyltsektorn, berättar Staffan Gunnarson.
– Eller att ingå som tillbehörskomponent i diverse skyltsystem, likt; frame systems.

– När det gäller övriga sektorer ser det annorlunda ut. Våra kärnprodukter är Holdon-klämmorna med en helautomatiserad produktion här i Sverige och Kanada, till dessa erbjuder vi kvalitativa kompletterande produkter för att vara heltäckande.
Under åren har företagets varumärke Holdon i Europa, motsvarande EasyKlip på den Amerikanska och Australiensiska marknaden växt och konsumentefterfrågan ökat enormt, vilket gjort att man omstrukturerat hela företaget under de senaste två åren för att kunna möta upp behovet, främst inom butiksidan.

Det har inneburit bl a framtagningar av nya butiks- och förpackningslösningar, anpassningar av våra hemsidor; en officiell specifikt för våra Holdon Clips (holdon.info) samt en officiell för vårt företag med samtliga produkter presenterade (holdonsystems.com) mm.

 

– Våra clips finns idag tillgängliga på Jula, Clas Ohlson, Wal-Mart, Home Depot, Relags och Toolbanks för att bara nämna några kända aktörer, fortsätter Staffan Gunnarson glatt.
– Man kan säga att vår verksamhet har gått från att vara en liten banderoll-skuffe till att bli en renodlad massproducent av plastklämmor på bara några år.

– Men, tillägger han, även om bara 30% av vår verksamhet är riktad till skyltsektorn via distri-
butörer idag så gör vår bakgrund att branschen har en speciell plats hos oss och vi kommer fortsätta utveckla och ta fram tidsbesparande produkter för reklammakare.

En annan produkt för just det ändamålet är den svensktillverkade Holdon BannaTrax; poster/
klämlister i stabil ABS-plast med tillhörande monteringsbord, perfekt för de som inte äger eller vill investera i en automatiserad listproduktion. Med det bordet kan alla montera effektivt och ekonomiskt, utan ömmande händer – hantverksyrket till trots.

Holdon (1)
Staffan Gunnarsson.