Uppgraderade 3D-versioner

Publicerad
2013-04-03
Skribent
Josefin Nässlander

3D Systems uppgraderar sina konsumentlösningar Cube och CubeX. Bland de största nyheterna är förbättrad produktionshastighet och en avsevärt förbättrad byggyta. Det skriver sajten www.3D.se.

 cubify cube

Cube har en byggyta som medger objekt på 14x14x14 cm och hastigheten är 1,5 gånger snabbare än första generationens Cube. Samtidigt ska maskinen vara 2 gånger bättre på detaljer. Den har även fått en säkerhetsfunktion i form av en byggplatta i glas som inte behöver värmas upp.

Nu ska det gå att printa i både ABS- och PLA-plast, dessutom utan att göra några särskilda inställningar. Båda materialen finns i 16 olika färger, inklusive självlysande grön och blå, samt metallic-silver. Skrivhuvudet ska kunna känna av vilken materialkassett som stoppats in i skriv-
aren och gör därmed alla inställningar automatiskt.

Cube kostar 8 000 kronor, alternativt går det att köpa en modell med fyra materialkassetter,
25 filer samt programvaran Cubify Invent för närmare 9 000 kronor.

CubeX, som är den större modellen, har fått en byggyta på 275x265x240 mm. Här finns det dessutom tre olika utskriftslägen: High Definition (125 mikron), Crisp Definition (250 mikron) och Standard Definition (500 mikron). Dessutom finns det tre olika densitetsnivåer: Lite, Medium och Solid. CubeX ska även den klara att printa i PLA och ABS och är 1,5 gånger så snabb mot föregångaren.
CubeX släpps i tre versioner som klarar att printa i en, två eller tre olika färger och priset börjar på 16 000 kronor.

 Uppgraderade 3d versioner

Källa; www.3d.se