Snyggare skyltning med ny skärm

Publicerad
2013-04-16
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

NEC Display Solutions lanserar nu sitt senaste tillskott i MultiSync-portföljen, en professionell 40-tums LCD-skärm, NEC MultiSync X401S. Storformatsskärmen använder Edge LED-teknik för att kombinera effektivitet med elegans i en superslimmad och lätt design och är perfekt som informationskälla inom detaljhandeln och i publika miljöer med många människor i rörelse som flygplatser, transportområden och för kontrollrumsapplikationer. Skärmens design gör den enkel att integrera i miljön där den placeras.

NEC MultiSync X401S

– Digitala publika skärmar blir allt vanligare och kraven på skärmarnas funktionalitet ökar i samma takt. Vår XS-serie uppfyller de höga kraven på bildkvalitet, hållbarhet och tillförlitlighet tack vare NECs teknik, erfarenhet och tidlösa design, säger Henrik Breda, nordisk försäljnings- och marknadsdirektör på NEC Display Solutions.

Skärmens HD-upplösning på 1080p och Edge LED-teknik ger genomgående bra bildkvalitet vid dygnet-runt drift. Tekniken gör också skärmen smal, lätt och enkel att integrera i platsbegrän-
sade miljöer. Med en programmerbar ljussensor justeras ljusstyrkan automatiskt enligt omgiv-
ningens ljusförhållanden. Detta bidrar till minskad strömförbrukning medan innehållet på skär-
men förblir reglerat starkt och tydligt i miljöer där ljuset ändras. Dessa funktioner ger ökad effektivitet och minskar driftskostnaderna.

Prestanda offras inte till förmån för de många funktionerna. Skärmen ger 700cd/kvm ljusstyrka och har en matt reflektionspanel. Bildkvaliteten kan förbättras ytterligare med valfri färgkali-
brering. På detta sätt kan bl a logotyper och bilder återges imponerande exakt. Skärmen är också DICOM-kompatibel vilket gör att den kan användas för medicinska ändamål.

MultiSync X401S stödjer NECs värmereglerande styrsystem som tillåter användaren att över-
vaka och kontrollera värmen inne i displayen. Värmehanteringen bidrar till att säkerställa tillförlitlighet och en lång livslängd för skärmen.