Pro4 prisas efter lanseringen

Publicerad
2013-04-30
Skribent
Josefin Nässlander

Sedan nya Roland Soljet Pro4 XR-640 introducerades på marknaden har den snabbt blivit en av de mest efterfrågade print- & cut-maskinerna. Nu har Pro4 dessutom vunnit den grafiska branschens förtroende och hedrats med utmärkelsen; Best of 2012, på en av Europas största grafiska mässor, VisCom i Frankfurt.

Juryn motiverade sitt val av Pro4 med printerns stora bredd;

– Med denna enhet, som både kan printa och konturskära, riktar sig Roland brett till professio-
nella inom hela skyltbranschen. Oavsett hur krävande och detaljerat en grafik ska printas är Pro4 XR-640 en optimal lösning. Rolands XR-640 kan användas till produktion av olika typer av applikationer såsom klistermärken, skyltgrafik, banderoller, affischer, canvas och folie till carwrap.

– Vi har i juryn varit mycket begeistrade av den stora färgbredd, och valet mellan sju eller åtta färger bland CMYKlclm, ljust svart, vit samt metallisk ger ett optimalt nyttjande för kunden. Generellt ser vi att denna enhet särskiljer sig då det gäller kvalitet och stor grafisk precision.

Kvalitet utan kompromisser
Soljet Pro4 XR-640 är en 64 tums skärprinter, som kombinerar hög printhastighet med Rolands print- & cut-teknologi, ett innovativt nytt designat printhuvud, sju eller åttafärgers konfiguration, och helt nya Eco-Sol Max2 bläck med nio färger: cyan, magenta, gul och svart (CMYK), light cyan (Lc), light magenta (Lm), Vit (Wh), metallisk (Mt) och den helt nya ljust svart (Lk).

Nya Pro4 är skapad för stor produktion utan att professionella i den grafiska branschen ska kompromissa med resultatet då både färger, effekt och finish är av absolut högsta kvalitet, påpekar man från företaget.

VisCom och Best of 2012
VisCom är Europas största mässa för skyltbranschen och arrangeras vartannat år i växelvis Frankfurt och Düsseldorf. Sedan mässan grundades 1986 har VisCom varit ledande att presentera lösningar för visuell kommunikation. VisComs jury, som består av chefredaktörer från ledande branschmagasin, representanter från branschorganisationer och medlemmar av utställningsorganisationer, hedrar och prisar de mest innovativa utställarna med priset; Best of Year i fem kategorier; Skyltproduktion, Storformatprint/LFP, Ljusreklam, Utveckling av textil och mjukvara.

 Pro4XR640

www.foliepapper.se