Nyheter från Abeko

Publicerad
2013-04-18
Skribent
Josefin Nässlander

Lagom till PRomotion EXPO på Elmia i januari kunde Abeko premiärvisa jackan och byxan Åbo. Det är en ren kopia av succén Rocky, men med varsel klass 3 på jackan och klass 2 på byxan. Materialet är 600Dx600D Oxford Polyester.

 Abeko - Rocky    Abeko - Åbo

Rocky                                                           Åbo

– En skillnad är att vi har adderat ett par avtagbara hängslen, för att modellen skall passa fler användningsområden, berättar Anders Västsäter, försäljningschef på Abeko.

Rocky var en modell som Abeko lanserade ett år tidigare, på PRomotion EXPO i januari 2012.

– Vi fick ett mycket gott genomslag och i oktober 2012 kom första inleveransen. Redan från början märkte vi av att intresset var stort och vi fick mycket förorder på modellen.

Rocky är en arbetsjacka och en arbetsbyxa som man kan ha oavsett väder. På marknaden finns inte riktigt något liknande, speciellt inte när det gäller byxan.

Helt vind- och vattentät
Rockys succé bygger på att det är en jacka och en byxa, som är helt vind- och vattentäta med tejpade sömmar. Materialet är en 600Dx600D Oxford Nylon med en vattentäthet på 10 000 mm vattenpelare och den har en god andasförmåga på 5000 g/m²/24h.

Byxorna har förstärkta utanpåliggande knäskyddsfickor och allt annat som en hantverkare är van att ha på sin byxa, som hängfickor, tumstocksficka, knivknapp, id-kortsficka mm.
På jackan finns många bra fickor med dragkedjor, gott om innerfickor samt små detaljer som stroppar för fastsättning av hörlurar/handsfree etc. Jackan har förböjda ärmar för bästa komfort.

– När varorna kom in på lager blev det direkt en strykande åtgång, och vi har under oktober-januari producerat så mycket vi har orkat, säger Anders Västsäter.
– När vi har pratat med våra återförsäljare under hösten har vi också fått efterfrågan på en varselversion utav Rocky, som resulterade i Åbo-konceptet.

 Abeko  - Anders Västsäter
Anders Västsäter.