Ny skrivarserie från Kyocera fick pris

Publicerad
2013-04-09
Skribent
Josefin Nässlander

Kyoceras nya skrivarserie, med Ecosys FS-4300DN i spetsen, har tilldelats utmärkelsen iF Product Design Award 2013 i en av världens främsta designtävlingar. Den smidiga formen och eleganta designen som gör skrivaren lättplacerad i alla typer av kontorsmiljöer var egenskaper som juryn framhöll i sin motivation.

Skrivarna är, trots avancerad teknik, enkla att använda tack vare detaljer som den nya tydliga och användarvänliga panel som tidigare bara fanns i företagets multifunktionsprodukter. Panelen var en också en detalj som uppmärksammades av juryn.

Ecosys FS-4300DN

– Vi är förstås både stolta och glada över den fina utmärkelsen, säger Bo Gustavsson, nordisk marknadschef på Kyocera Document Solutions.
– Design finns alltid med som en viktig punkt när nya produkter utvecklas. Att vi nu kan märka vår nya generation nätverksskrivare med iF logotypen är en bekräftelse på att vi gör rätt.

I över 50 år har iF Product Design Award varit en internationellt erkänd märkning för prisbelönt design. Produkterna, som uppmärksammas av iF Design, utvärderas inte bara för originalitet och innovation i design utan även för enkel användning och kvalitet.

iF Design är ett av de mest prestigefyllda internationella designpriserna, med en jury beståen-
de av ledande designexperter från hela världen. Bakom iF Design står iF International Forum Design GmbH i Hannover, Tyskland. Designtävlingen har pågått sedan 1953 och lockar företag från hela världen. Utmärkelser delas ut i fyra olika kategorier; Produkt, Kommunikation, Material och Förpackning.