Elmias VD och ordförande lämnar sina uppdrag

Publicerad
2013-04-26
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Hans Standár lämnar sitt uppdrag som VD för Elmia AB. Detsamma gör Erik Arnalid (Kd) som lämnar styrelseuppdraget som ordförande i samma bolag.
Det var den 4 mars som Elmias styrelseordförande Erik Arnalid meddelade att han hoppar av sitt styrelseuppdrag. Dagen därpå offentliggjorde Elmia AB, via ett pressmeddelande, att även Hans Standár lämnar sitt uppdrag efter bolagsstämman den 22 mars. Standár har varit VD för Elmia sedan 2002.

Hans Standar
Hans Standar.

Erik Arnalid uppger höstens intensiva arbete som orsak till sitt avhopp och att arbetsbördan i styrelsearbetet väsentligt förändrats för hans del.

– Vi ser det här som att vi har avslutat en del för att sätta en ny organisation och ser framgent att det behövs nya strukturer för hela mässbranschen, säger Erik Arnalid.
– Elmia går in i en helt ny fas nu och det känns rätt att lämna över VD-rollen, säger Hans Standár.

Vem som tar över efter Hans Standár och Erik Arnalid är ännu inte klart. I ett pressmeddelande från Elmia uppger mässbolaget att Mim Andersson som förutom sitt uppdrag som ansvarig för Elmia Venue, varit tillförordnad VD för Elmia sedan i höstas, fortsätter detta uppdrag under den kommande rekryteringsprocessen. Vice VD Peter Scott ansvarar för Elmia Exhibition & Event.

Foto Anna Hållams

Erik Arnalid (KD).