Typografisk vernissage

Publicerad
2013-03-20
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

I mitten av januari höll ettorna på Designprogrammet på Linnéuniversitetet i en vernissage på Italienska palatset i Växjö. Det var typografi från kursen Form och kommunikation som visades.

Typografiskt vernissage

Oavsett inom vilket designområde ens intresse ligger, kommer man i kontakt med grafisk form. Studenter presenterar ofta sina arbeten grafiskt med text och bild. Som yrkesverksam designer även inom andra områden än det grafiska, är det en fördel att kunna grunderna i grafisk design när man samarbetar med eller beställer arbete av grafiska formgivare.

Designprogrammets mål är att studenterna ska kunna tillämpa grunderna i grafisk formgivning och hantera typografi. De ska kunna förhålla sig till olika typsnitts egenskaper och formens betydelse vid grafisk kommunikation.

 Typografiskt vernissage