Stickad värme – delad värme

Publicerad
2013-03-28
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Överblivna garner gör gott i ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission och Seger AB, som är ledande tillverkare av stickade mössor och strumpor. I ett gemensamt projekt skapar man varma mössor av överskottsgarn och skänker dem till Stockholms Stadsmission.

Per Segerqvist, VD för Seger AB, berättar om bakgrunden;
– När man tillverkar mössor i Sverige måste man alltid köpa lite extra garn att ha i reserv vid produktionen. Det gör att det under åren skapats lager av reservgarner i blandade kulörer och kvaliteter som inte kommit till användning.

– Vi funderade på hur vi kunde använda garnet på ett bra och miljömässigt sätt, istället för att bara kasta bort det.

Det var då företaget kom att tänka på Stockholms Stadsmission, som man tyckte gjorde så mycket bra och så såg man en möjlighet att kunna hjälpa dem i deras arbete.

– Det här är ett jättebra samarbete, där det skapas arbetstillfällen för människor som står utanför arbetsmarknaden samtidigt som överskottet från försäljningen går till våra sociala verksamheter, säger Janna Hellerup Ulvselius, verksamhetschef på Stockholms Stadsmission.

Samarbetet innebär att Seger stickar och skänker 200 mössor till Stockholms Stadsmission. Därefter stickas fler mössor, som säljs av deltagarna i Stockholms Stadsmission. Allt överskott av försäljningen går till Stockholms Stadsmissions arbete.

Seger - Sthlms Stadsmission