Stadsmissionen lanserar designbok

Publicerad
2013-03-21
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Boken är en inspirations- och instruktionsbok som vänder sig både till nybörjare och till de som har mer kunskap; till människor, unga och äldre, som gillar att skapa nytt av gammalt.

– Väldigt ofta söker kunder på Stockholms Stadsmissions second-handbutiker efter något unikt. Samtidigt vet vi att många har kläder, möbler och andra prylar hemma som man inte vet vart man ska göra av.
– Mycket slängs i onödan. Boken går i linje med REMAKEs hållbarhetsfilosofi att återanvända det man kan, säger Marie Teike, grundare av och design- och produktionsansvarig för REMAKE.

REMAKE är en del av Stockholms Stadsmissions enhet; Arbete & Sysselsättning och tar hand om möbler och textilier och ger dem nytt liv.
Produkterna tillverkas av Stockholms Stadsmissions medarbetare i samarbete med människor på väg in i arbetslivet. REMAKE samarbetar ibland även med etablerade designers och unga lovande designstudenter.

Boken; REMAKE – Ge dina gamla saker ett nytt liv är ett samarbete med ICA Bokförlag och går att köpa i bl a Stadsmissionens webb-butik på www.stadsmissionen.se/webbshop.
Priset är 200 kronor i butik och 250 kronor i webbshopen inklusive frakt och serviceavgift.

Stadsmissionen - REMAKE Stadsmissionen lanserar designbok