Plastdesigner lanserar smörkniv

Publicerad
2013-03-27
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Det började som en tanke att skapa en produkt där form och funktion går hand i hand. Det slutade med att den prisbelönte designern Christian Runius inspirerades av sin familjehistoria och skapade en smörkniv där form och funktion blir ett.

Christian Runius

Hos Christian Runius är designen förankrad i begreppet; form som följer funktion, vilket visade sig vara en framgångsfaktor för Christian som med flera av sina produkter prisats för sitt designarbete. Genom att både vara designer och producent resulterade hans nya idé snabbt i en ny produkt; smörkniven Propeller.

Resultatet blev en smörkniv där den vridna formen möter det lekfulla i en innovativ design. Den vridna formen är ett viktigt element inte bara för att det ger produkten en unik karaktär, utan det gör produkten ergonomisk och lätt att använda.

Designen är vriden som en propeller, vilket gör den skön att hålla i och den har en symetrisk form vilket gör att den kan användas i båda ändar.

– Smörknivar är något vi använder dagligen, men en produkt vi tar för givet på det dukade vardagsbordet. Jag ville väcka liv i den här typen av produkt för att kunna ge extra lyx i vardagen.
– Plast är ett fantastiskt material att jobba med för att förena form med funktion, säger designern och Runius Designs grundare Christian Runius.

– Att utveckla produkter är min passion. Jag kommer från en familj med anor från vallonska hantverkare och skeppsbyggare och älskar utmaningen om att förena form med funktion.
– Det finns en kul historik om just propellrar i min släkthistoria. Min farfars farbror; ingenjör Einar Runius var Sveriges främsta propellerberäknare på sin tid. Jag för helt enkelt trenden vidare, skrattar Christian Runius.

 Plastdesigner lanserar smörkniv   Plastdesigner lanserar smörkniv