New Wave överraskade positivt

Publicerad
2013-03-20
Skribent
Josefin Nässlander

New Wave Group redovisar en vinst före skatt på 133 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 114 miljoner kronor motsvarande period 2011. Analytikerna hade räknat med en vinst på 100 miljoner kronor, enligt Reuters.

Omsättningen uppgick till 1 176 miljoner kronor, jämfört med 1 187 miljoner kronor ett år tidigare.
VD och koncernchefen Torsten Jansson skriver i rapporten att trots det goda resultatet under fjärde kvartalet kommer det att försäljningsmässigt bli tufft under minst första halvåret i år och kanske under hela 2013.

– Resultatmässigt hoppas jag att det skall hända mycket under 2013. Dels beroende på att jag är mer eller mindre helt säker på att Orrefors Kosta Boda kommer att redovisa positivt resultat på helåret, vilket var fem år sedan sist, dels beroende på att vi har både sparat och effektivi-
serat på de flesta områden och bolag.
-Huvudmålet för 2013 blir att prioritera resultatet, stärka balansräkningen samt sänka skulder-
na ytterligare, skriver Torsten Jansson.

Torsten Jansson
Torsten Jansson.