Med separerbar topp

Publicerad
2013-03-13
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Nu kommer en kartongförpackning för fil och yoghurt med en smart funktion, en separerbar topp, vilket gör den lättare att källsortera och även kan bidra till att förebygga matsvinn. Förpackningen är ett resultat av samarbetet mellan Arla Foods och Tetra Pak och kommer att finnas i butik med start i februari.

De flesta känner till att det kan vara svårt att få ut det sista ur ketchupflaskan eller det sista ur fil- och yoghurtförpackningarna och i Sverige slängs varje år ca 30 kilo fullt ätbar mat per person.

Den nya förpackningen är utformad så att man genom att trycka in tummen vid den markerade perforeringen, försiktigt kan vrida av toppen, och därefter lyfta ut flikarna från botten så att så mycket yoghurt och fil som möjligt kan klämmas ut ur förpackningen.
Toppen sorteras sedan med övriga plastförpackningar och resten av förpackningen återvinns med pappersförpackningar. Konsumenten väljer själv om den separerbara funktionen ska användas. Om inte toppen separeras fungerar förpackningen på samma sätt som en förpack-
ning med skruvkork utan separerbar topp.

 Med separerbar topp