Formex Formidable 2012

Publicerad
2013-03-19
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Det blev vasen Fanny från företaget Klong Intermestic AB med 3do/Ami Katz som formgivare, som vann gehör hos juryn för Formex Formidable 2012 vars motivering löd;

– Ett skulpturalt föremål som fångar vår tids blomsterkärlek och fascination för mässing. Med glimrande inspiration av jugend och Wiener Werkstätte är Fanny på samma gång stramhet och lekfullhet, innovation och framåtblick. En framtida klassiker, en stiliserad bukett som inte kräver några blommor.

När besökarna via Formex hemsida fick välja föll valet på käpparna från Nobaloney Aps Designer med Rie Nörregaard – OMHU, som formgivare. Motiveringen kan sammanfattas med att besökarna tyckte käpparna hade en optimal funktion och form.

 Formex Formidable