Munken lanserar Art Workshop

Publicerad
2013-02-05
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Print & mer

Bra tryckkvalitet på obestruket papper uppnås när det slutgiltiga tryckresultatet uppfyller alla de förväntningar som definierades när man gjorde pappersvalet. Att åstadkomma detta handlar i grunden om kommunikation.

Artworkshop_low__resized_2__resized1

Därför delar Arctic Paper nu med sig av sitt omfattande kunnande om obestruket papper i nya Art Workshop – Munken Guide till obestruket papper.

Vad är kvalitet i trycksammanhang? Vem ska avgöra denna fråga, som ju ytterst handlar om tycke och smak?

– Kvalitet är att uppfylla förväntningarna på resultatet, anser Leif-Arne Karlsen, Försäljningsdirektör på Arctic Paper Sverige AB.
– Och då handlar det om att underlätta kommunikationen mellan de olika experter som är inblandade i produktionen.

– För att bidra med språket som gör det möjligt att tala kvalitet, har vi utvecklat något av en bibel för tryck på obestruket papper, Art Workshop/Munken Guide till obestruket papper, berättar han.

Pedagogiska sessioner förklarar
Guiden, en tungviktare på dryga hundratalet sidor, tar upp alla de frågor som kan uppkomma i produktionsprocessen – frågor som ofta behöver diskuteras på djupet mellan trycksaksköpare och tryckeri.
Guiden är indelad i fyra pedagogiska sessioner, som handlar om papper, repro, tryck och efterbearbetning. Det blir en resa genom alla faser av tryckprocessen.

Fördjupar kunskapen
Papper är ett fantastiskt material; naturligt, förnybart, återvinningsbart och oöverträffat som bärare av kreativa idéer. Så har det också varit basen för storytelling genom kulturer, århundraden och generationer.

– Guiden ska fördjupa kunskapen om hur man bäst hanterar obestruket papper och uppnår önskat resultat. Den innehåller allt från det mest basala till riktigt avancerad, ny och uppdaterad information.
– Vi hoppas att den ska bli uppskattad och flitigt använd som referens i diskussioner mellan tryckerier och trycksaksköpare, säger Leif-Arne Karlsen.