Inspirerande kontorsmiljö

Publicerad
2013-02-06
Skribent
Josefin Nässlander
Ämnen
Övrigt

Två av Storbritanniens National Grid Contact Center har fått en ansiktslyftning. Bilderna av säsongsbetonade landskap på en kombination av tryckt väggmonterad panel och digitalt tryckt fönsterfilm på skiljeväggar av glas från Lintec Graphic Films, ska inspirera medarbetarna och bidra till en mer produktiv miljö.

Glaserad förstärkning öppnar ett helt nytt spektrum av kostnadseffektiva och flexibla möjligheter till arkitektonisk utformning och företagsmarknadsföring.

– För National Grid-projektet producerade vi en serie storformatsutskrifter med mönster som kräver både CMYK och en inline i vitt bläck. Den processen gjorde det möjligt för oss att producera spegelbilder på båda sidor av glaset för att säkerställa att fönstergrafiken står ut visuellt, samtidigt som man släpper in omgivande ljus, säger Mark Ward på Lintec Graphic Films.

Valet av film föll på Lintec Graphic Films, Vitrocolour, som är en icke-PVC-processad färgfilm:

– Till skillnad från självhäftande vinyl, ger den optiskt klara fönsterfilmen i polyester oss möjlighet att skriva med stor definition, medan UV-bläcket vi använder har utmärkt vidhäftning till filmen. Dessutom sträcks eller krymper inte filmen som PVC-material, vilket gör den mycket lättare att montera.
– Eftersom den inte lämnar en restprodukt när den tas bort, minskar kraftigt den tid som krävs för att ta ner den och tar bort behovet av industriella lösnings- och rengöringsmedel.

– Filmens hårda anti-scratchbeläggning innebär större motstånd mot både mekaniska repor vid installation och vid rengöring.