Snabbaste bläckstråle- skrivaren

Publicerad
2012-10-05
Skribent
Redaktionen

Mimaki lanserar världens snabbaste bläckstråleskrivare för sublimering tillsammans med ett nytt bläck, utformat för att öka produktiviteten för marknaderna inom textil och textilskyltning.

– Vi är glada att få marknadsföra världens snabbaste sublimeringsskrivare, med kapacitet att skriva ut 150 kvm/tim på sublimeringspapper, säger Sakae Sagane, VD för Mimaki Europe.
– Den här skrivaren är idealisk för produktion av textil och textilskyltning, där vi ser tillväxt. Vi tror att TS500-1800 gör det möjligt för tillverkare av textila produkter att spara pengar på den växande efterfrågan av mindre serier och skräddarsydda, eller till och med personliga produkter.

Snabbaste bläckstråleskrivaren

Dimfilter
TS500-1800 använder nyutvecklade skrivarhuvuden, som ger en maximal hastighet i fyra- eller sexfärgsläge. Skrivaren innehåller sex skrivhuvuden på tre förskjutna platser. Ett dimfilter förhindrar problem som orsakas av bläckdimma och förbättrar stabiliteten genom att suga upp dimman inuti skrivaren.

En annan finess är att Mimakis avgasningsmodul (MDM-20) eliminerar de gaser eller bubblor som kan uppstå i bläck under tryckprocessen, vilket minskar sannolikheten för att munstycket blockeras och förbättrar noggrann-
heten i bläckdropparnas placering. Dessutom möjliggör denna modul för skrivaren att använda vanliga bläckflaskor istället för konventionella vaacumförpackningar, vilket minskar bläckkostnaderna.

Nytt sublimeringsbläck
Mimaki har utvecklat ett nytt bläck, optimerat för sublimeringsutskrift och för användning med TS500-1800. SB300 bläck har överkomligt pris, torkar snabbt och ger strålande färger. SB300 bläck finns i sex färger (K, Bl, M, Y, Lbl, Lm).

Dessutom ger Auto Media Feeder en stabil matning och utnyttjande av tryckta medier, vilket eliminerar en stor del av behovet för operatören att ingripa vid utskrift. TS500-1800 kan hantera rullar av media upp till 60 kg och 300 mm i diameter, vilket ytterligare förbättrar produktiviteten genom att eliminera behovet av frekventa mediabyten. Större beställningar kan kontinuerligt skrivas ut utan avbrott och partier av mindre order som använder samma media hanteras enklare.