Ny teknik och nya produktionssystem

Publicerad
2012-10-03
Skribent
Redaktionen

Canon och Océ har tillsammans utarbetat två produktionssystem; Océs VarioPrint DP-serie, med banbrytande teknik för svartvita system och Canons imageRunner Advance C9000S PRO, som är nästa generation av Canons serie Light Production Colour.

Att den nya tekniken har utvecklats gemensamt är ytterligare ett bevis på att Canon och Océ är starkare tillsam-
mans och bättre rustade än någonsin för att kunderna ska få tillgång till den bredaste och mest avancerade port-
följen av professionella utskriftslösningar.

Océ VarioPrint DP

Océ VarioPrint DP-serie
Océ VarioPrint 95-105-120-135 består av kraftfulla produktionsskrivare för produktionsvolymer, som kombinerar Océs utskriftsteknik, printmotor och styrenhet med Canons integrerade lösningar för scanning och efterbehandling. Serien har enastående bildkvalitet, snabb produktion och flera efterbehandlingsalternativ i ett helt konfigurerbart system. I DP-serien finns fyra produktionshastigheter: 95, 105, 120 och 135 A4-sidor per minut.

Kärnan består av Océs innovativa DirectPress-teknik, som inte använder ljus, höga temperaturer eller elektrisk laddning för att skapa en bild, och som gör tekniken till ett pålitligt alternativ till traditionella tekniker på marknaden för svartvitt tryck.

Med en enda, digital och oföränderlig process ersätter DirectPress-tekniken alla de processteg som används i vedertagna trycktekniker. Resultatet blir en mycket stabil och konsekvent kvalitet, utan streck, linjer eller ränder. Den nya enheten innehåller många olika scannings- och efterbehandlingsmöjligheter från Canons framgångsrika serie imagePress, för att ge kunderna högsta kvalitet på lönsamma utskriftstillämpningar. Efterbehandlingen är tillförlitlig eftersom tonern inte släpper vid falsning och fixeringstemperaturen är låg.

Minskad miljöpåverkan
Systemet hjälper också användarna att minska miljöpåverkan. HeatXchange är en teknik som sparar energi
genom att överföra värme som används för att fixera tonern på papper från tryckta ark till nya ark in i utskriftsflö-
det. Genom att återvinna värmen på detta sätt kan kunderna minska sin energiförbrukning med minst 30% jämfört med liknande system. VarioPrint DP Line har det lägsta TEC-värdet (Typical Energy Consumption) i detta mark-
nadssegment och kan kopplas in i ett vanligt eluttag.

Canon Imagerunner Advanced

Canons imageRunner Advance C9000S PRO
Den nya C9000S PRO utökar den gemensamma produktportföljen ytterligare. Den bygger vidare på framgången med serien och integrerar Canons färgteknik med Océs styrenhet Prismasync. Kunderna kan nu använda en lösning med intuitiv hantering, enkel användning och flera material- och efterbehandlingsalternativ – i en enda mycket effektiv och mångsidig plattform.

Serien introducerar ett antal unika produktionshöjande funktioner, bl a en intelligent schemaläggare för jobben och ett mediabaserat arbetsflöde, som minimerar stilleståndstiden och innebär att kunderna kan planera produktionen på ett effektivt sätt.

– Vi är stolta över att lansera två ytterligare enheter och vi presenterar en produktionsutrustning för svartvitt baserad på ny, gemensamt utvecklad teknik. Det är ett tydligt bevis på att Canon och Océ är starkare tillsammans, säger Erik Åkenes, Canon.

Nick Klitsie, Océ, tillägger;
– Löftet till våra kunder är produktiva utskrifter utan kompromisser. Vi utnyttjar styrkorna i vår patentportfölj, både för färg och svartvitt, tvärs igenom Canons och Océs system. Allt är helt integrerat via en kraftfull styrplattform. Den här kombinationen av Canon och Océ ger kunderna de senaste teknikerna, så att de kan ligga steget före på sina marknader.