Funktionella lösningar för tryckproduktion

Publicerad
2012-10-08
Skribent
Redaktionen

Under rubriken; Funktionella helhetslösningar för effektiv tryckproduktion, visade Durst sina senaste Rho-bläckstråleskrivare i sin monter på Drupa. Det rörde sig totalt om sex olika maskiner med vilka Durst kunde demonstrera affärsmöjligheter och lösningar för effektiv digital storformatsproduktion.

Här fanns en helt automatiserad produktionslinje, som riktar sig till screentryckare. Man demonstrerade också Dursts flaggskepp i Rho-familjen; Rho1000, som erbjuder screentryckare möjlighet att kapitalisera på snabbare handläggningstid, hög flexibilitet, optimerad produktion, effektivitet och minskade rörliga och fasta kostnader.

Vidare presenterades senaste systemutvecklingen för volymutskrifter på wellpapp, som visar hur väl lämpad Rho1000 är för inbyggnad i en produktionslinje. Med tonvikten lagd på högsta produktivitet kom Durst att presentera en höghastighetsskrivare för effektiv rulle-till-ark-produktion. Skrivaren är en utvecklad version av den marknadsledande Rho 320R, en 3 meter bred rulleskrivare som erbjuder exceptionell produktivitet, hög tryck-
kvalitet och tillförlitlighet.

Rho1000

Optimering av arbetsflöden
Hur kan man maximera effektiviteten i arbetsflödet med Variable Data Printing (VDP) och skriva ut Kit-baserad produktion? Durst Rho1000 visar vägen med optimering av arbetsflöden, VDP (variabelt informationstryck) och hur man effektivt hanterar Kit-produktion utan förlust av utskriftshastigheten.

Fortfarande med höghastighetsdigitaltryck i åtanke visade Durst i montern även den senaste versionen av Durst Tau, en sk singlepass-etikettskrivare.

Durst leder också vägen för högsta tryckkvalitet från UV-skrivare med industriell produktionskapacitet.
Man demonstrerade på Drupa den nya Rho P10-serien. De skrivarna är de mest mångsidiga och produktiva 10 picoliter-skrivarna i sin klass, för tryck på såväl skiva som rulle, uppger Durst i ett pressmeddelande. Slutligen visades även Durst Fine Art-hybridskrivaren; Omega1 med både rulle-till-rulle- och skivproduktion med droppstorlek ned till 8 picoliter.