Nya binderitekniker från Xenter

Publicerad
2012-08-23
Skribent
Redaktionen

En ny kull färdiga binderitekniker har examinerats från Yh-utbildningen; Binderitekniker vid Xenter i Botkyrka.
Efter ett års teoretiska och praktiska studier är nu studenterna färdiga för anställning på ett bokbinderi eller tryckeri för att arbeta med efterbehandling av tryckta dokument.

Flera av studenterna har redan ordnat jobb eller sommarvikariat. Det stora antalet digitaltryckerier, som numera är etablerade i hela landet, innebär nya möjligheter till anställning för dessa binderitekniker. De har en bred utbildning och är därmed mycket mångsidiga och användbara för många olika arbetsuppgifter.

– Många arbetsgivare ser fördelen med att anställa personal med en gedigen utbildning inom efterbehandling. De kommer snabbt in i jobbet och kan arbeta vid flera olika maskintyper, säger Jan Lundgren, utbildningsledare vid Xenter.

Nya binderitekniker från Xenter