Förbättra företagsklimatet

Publicerad
2012-06-26
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Den svenska ekonomin påverkas idag av två krafter. Dels den internationella skuldkrisen men också en alltmer globaliserad värld med tuff internationell konkurrens i snart sagt alla branscher. Det säger Svenskt Näringsliv i en kommentar till regeringens budgetproposition.

– Den internationella skuldkrisen har regeringen hanterat väl, men jag saknar tydligt ledarskap och ett reformpro-
gram för att förbättra våra möjligheter att skapa ett företagsklimat i världsklass. Det säger Svenskt Näringslivs VD Urban Bäckström.

 

– Globaliseringen är den kanske största omställningen av världsekonomin någonsin och det kommer att krävas ett omfattande reformprogram för att Sverige ska klara och kunna dra nytta av den hårdare internationella konkurren-
sen framöver.