Specialmedia köper RTW

Publicerad
2012-05-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Ägarna för SP Gruppen Sverige AB, moderbolag till Specialmedia och RTW Plottermedia AB i Haninge har skrivit under ett förvärvsavtal, som innebär att RTW från och med 1 mars 2012 ingår i Specialmedia.
Samtliga anställda i RTW följer med till Specialmedia, något som var en absolut förutsättning för affären.

I och med förvärvet blir två redan starka aktörer på storformatsmarknaden nu ännu starkare. Sortimentsmässigt kompletterar bolagen varandra mycket väl, vilket gör det nya Specialmedia till en än bredare och än mer komplett leverantör av utskriftsmedia och förbrukning till storformatsskrivare. Båda företagen har dessutom samma filosofi när det gäller att alltid erbjuda sina kunder god service, stor kunskap och pålitlighet i alla väder.

– Eftersom vi ser kompetensen som en av våra allra största tillgångar, är det mycket glädjande att vi nu samlar fler experter under samma tak, säger Specialmedias VD Fredrik Johansson.
– Vi får tydliga signaler om att det som våra kunder efterfrågar allra mest, förutom bra produkter, är kunniga säljare som hjälper dem att lösa problem. Våra säljare, eller experter som vi kallar dem, har en samlad erfarenhet av marknaden på mer än 100 år, så vi är verkligen redo att hjälpa till, fortsätter Fredrik.

Lager och logistik samlas på ett ställe, hos Specialmedia i Farsta strax söder om Stockholm, vilket ger ännu bättre möjligheter till snabba och exakta leveranser över hela landet. En större inköpsvolym ger dessutom ökad kraft i förhandlingar med producenter, med det uttalade målet att alltid erbjuda marknaden det vassaste produktsortimentet till rätt villkor.

Specialmedia är sedan början av 2011 namnet på storformatsdelen av SP Gruppen Sverige AB, tidigare Specialpapper. Detta förvärv är nästa naturliga steg i den målmedvetna satsning på storformatsmarknaden som inleddes under 2010.