Saknar skrivaren

Publicerad
2012-05-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Möjligheten att arbeta mobilt är många gånger ett krav vid anställning enligt en undersökning från HP. Det de flesta saknar mest, när de inte jobbar från kontoret är kollegor, men ingen saknar chefen. Bland tekniska hinder är avsaknaden av skrivare det största problemet.

HPs Image and Printing Group har under hösten genomfört en undersökning riktad till IT-professionella. Undersökningen genomfördes genom ett antal frågor till besökare på IDG.se och visar tydligt att möjligheten att kunna arbeta mobilt blir ett allt vanligare krav vid en anställning och att en tydlig majoritet tycker att de blir mer effektiva, när arbetet sker utanför kontoret.

– För oss är det tydligt att de som arbetar mobilt allt mer önskar tillgång till samma typer av tjänster och lösningar, som man har tillgång till på ett kontor. Datorn, bredbandet och telefonen är nu löst, medan exempelvis tillgång till en skrivare är något som fortfarande måste förbättras, säger Andreas Granath, affärsområdeschef på HPs Image and Printing Group.

På frågan vad man saknar mest när man jobbar utanför kontoret är det bara 0,8%, som uppger att det är chefen. Kollegorna är det som saknas mest (52%) följt av arbetsstol/ergonomiska hjälpmedel (20%) och skrivare (10%).