Realtryck och Dekaltryck går ihop

Publicerad
2012-05-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu är det klart att två framgångsrika företag i tryckeribranschen har slagits samman. Realtryck och Dekaltryck är var för sig starka i sin nisch och har en produktion, där de kompletterar varandra.
Nischen är tryck på plast och kartong över 400 g. Det gemensamma bolaget kommer att heta Realtryck.

Realtryck har idag en 70×100 cm tryckpress och utökar nu maskinparken med en 50×70 cm maskin. Båda företagen är i och med detta rustade för framtiden, när det gäller teknik och kapacitet, vilket kommer att betyda att det nya bolaget blir en stark aktör på marknaden.

Avtalet undertecknades den 20/12 2011 och den 1/1 2012 blir starten för det fusionerade företaget. Till en början kommer sammanslagningen inte att märkas så mycket, men en flytt av Dekaltryck till Realtrycks lokaler kommer att ske gradvis under 2012.

Realtryck ägs sedan tidigare av Screenbolaget och Christer Svensson. Moderbolaget Screenbolaget är en av Sveriges ledande aktörer inom profilreklam och ägs av familjerna Nermark och Månström.

Dekaltrycks ägs av Jonas Andersson, Peter Andersson och John Ruyter och som nu går in som nya delägare i Realtyck. Den årliga totala omsättningen i koncernen kommer i och med sammanslagningen att överstiga 100 miljoner kr.