En veteran går ner på deltid

Publicerad
2012-05-28
Skribent
Redaktionen

När vi på redaktionen fick ett nyhetsbrev från Spacio, som innehöll en liten notis från VD Lars Nilsson om en av företagets veteraner och trogna medarbetare, så kunde vi inte låta bli att föra den hyllningen vidare. Så här skrev Lars Nilsson;

Ingvar Petersson anställdes på Spacio, för att bygga upp en schablonavdelning hos oss. Ganska snart kom Ingvar att börja besöka kunder för att, med sin erfarenhet av screentryck och enorma kompetens inom teknik i övrigt, hjälpa kunderna med deras produktion. Han har genom de senaste 10 åren blivit en av de mest upp-
skattade i vår bransch, såväl hos kunder på tryckerier som hos leverantörer. Hans kunskaper och erfarenheter är i en klass för sig, och dessa slås enbart av hans enorma engagemang och lidelse för sina kunder och deras frågor.

Utifrån dessa förutsättningar har vi tagit fasta på ett eget citat från Ingvar för några år sedan;

– Skulle man uppnå pension efter en viss mängd arbete så har jag redan nått dit.

 Ingvar Petersson

Detta är ett faktum som man bara kan skriva under på, för det är ytterst få dagar Ingvar jobbat bara 8 timmar och än färre veckor, då han hållit sig inom ramen för 40 timmar. Vi är därför mycket glada för att vi kommit till en överenskommelse med Ingvar om att han efter eget önskemål går i förtidspension från den 1 april 2012, men under de kommande två åren står till Spacios förfogande för att hjälpa oss och kunder med projekt och problem som kräver hans kompetens.

Vi har därför förstärkt vår tekniska avdelning med Anders Ohlsson samt att vi har våra tekniker Magnus Olsson och Kristian Lauritsen, som båda har stor erfarenhet av våra produkter. I vårt företag finns sedan tidigare våra digitaltekniker Christian Loskog och Christian Lauritsen samt Joakim Persson som nyligen tillkommit med särskilt ansvar för Roland- printrar.

Vi önskar Ingvar och hans Maj-Lis en välförtjänt utökad ledighet, som vi hoppas de kan njuta av med bibe-
hållen hälsa under många år tillsammans framöver. Då Ingvar kvarstår i vår organisation under ytterligare två år, så kommer vi inte att officiellt avtacka Ingvar förrän då han går i pension på riktigt om två år.

Lars Nilsson
VD Spacio

Det tycker vi på redaktionen är en hyllning, som heter duga och därför vill vi gärna publicera den.