Signcom expanderar

Publicerad
2013-12-01
Skribent
Eric Windahl

Nu har Signcom anställt Erika Axelsson som kundansvarig säljare av maskiner och material till sign- och labelingmarknaden och möter därmed också en ökad efterfrågan i området Stockholm/Mälardalen. Erika kommer närmast från ett internationellt företag verksamt inom Production Printing och har en bakgrund från teknisk försäljning inom såväl elektronikbranschen som den grafiska branschen. Hon kommer att vara placerad på Signcoms kontor i Bromma.

Området 3D-print växer mycket starkt och också där gör Signcom en förstärkning genom att tillsätta John Wimark som produktchef och säljare. Han kommer att utgå från huvudkontoret i Bollebygd och kommer att ansvara för 3D-print inom Norden.

– Jag har tidigare arbetat inom tillverkande industri, rymdindustri, kärnkraft, olika processindustrier inom kemi, livsmedel, läkemedel, skogsindustri och kraft. Inom dessa områden har jag arbetat som produktionstekniker, produktionschef, nordisk försäljningschef och servicetekniker mm, berättar John Wimark.

– Därför tycker jag också att det är oerhört spännande och stimulerande att kunna sammanlänka alla dessa områden och erfarenheter med ett enda teknikområde.
– Jag syftar då på 3D-prototyping och produktion. Det var länge sedan människa och industri exponerades för en sådan revolutionerande möjlighet som denna 3D-teknik. Kanske var det senast i samband med ångmaskinens och elektricitetens intåg.

Enorma möjligheter
Från färdig ritning kan man samma dag se, känna på, demonstrera och prova ut produkten. Om det krävs en modifiering så är det bara en knapptryckning extra.
Möjligheterna är enorma och med stor flexibilitet. Konstruktioner kan skapas som normalt inte skulle vara möjliga. Visst låter det som en revolution inom industri och design.

– Min åsikt är att det är så och jag har märkt ett enormt intresse inom många olika yrkesområden. Medicin, dental, mekanikkonstruktion, mode, möbeldesign och arkitektur är bara några exempel på några arbetsområden.
– Det finns många fler och jag får ofta samtal från personer som arbetar inom ytterligare områden där 3D-tekniken kan användas, senast var inom marina applikationer, avslutar John Wimark.

– Jag finner det här område mycket intressant och ser fram emot nya möjligheter och innovationer bland våra existerande och framtida kunder. Det finns mer möjligheter än omöjligheter med våra maskiner inom 3D-teknikens värld.
sm713 Erika Axelsson Signcom expanderarSM713 signcom
Erika Axelsson. John Wimark