Tack för allt   Elmer Törnquist

Tack för allt

Publicerad
2022-12-05
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Många, långa stunder har gått åt, när jag funderat på vilka ord och vad jag vill säga i den här, den trettiosjätte och sista, ledaren. Fast hur jag än vänder och vrider på det, kan jag inte bestämma mig.
Under mina sex år i Screen&Marknadens tjänst, varav de senaste 4,5 åren som chefredaktör, har det blivit många mil i bilen, på tåget och med flyg. Resorna har varit många och antalet artiklar och möten ännu fler. Det har ändå varit värt det, just för att jag har fått möjligheten att lära känna branschen och alla fantastiska aktörer.

Det fanns inte i min vildaste fantasi, att jag skulle arbeta med att skriva och prata med människor. Min tanke var att jag skulle blivit kock efter gymnasiet, vilket senare byttes till andra storslagna drömmar och mål.
Nu blev det inte riktigt så som jag hade tänkt mig, men jag är absolut inte ledsen för det. Ett bra mentorskap fann jag hos min chef, kollega och vän Lars Knapasjö. Underbara människor fann jag både i er och de otroliga företag ni har byggt tillsammans. Jag kan inte säga mer än tack.
Tack till dig som läsare och tack alla annonsörer, som varit med under åren. Tack för alla upplevelser och allt ni har lärt mig. Tack till gänget på Åtta.45 och redaktionen på Screen&Marknaden. Det känns som att jag bara babblar på när jag skriver nu, men jag ska uppriktigt sagt säga, att jag känner mig ödmjuk för den värme som ni visat mig.

Så för en sista gång, presenterar jag äntligen Screen&Marknaden nummer 8/2022. Ett nummer, fyllt av annonser, notiser och reportage, där vi har besökt Christian Nyström och Per Lundström på Midocean i Trollhättan, vilka berättar om sig själva, företaget och den enorma bredden inom produktmedia de har. Vidare har vi gjort nedslag på inte bara en, utan två Öppet Hus i Stockholmstrakten under hösten.
På den södra sidan, i Nacka Strand närmare bestämt, bjöd Ni Solutions in till sina nya lokaler. Det är troligtvis bara startskottet på flera kommande sociala aktiviteter man vill anordna. På den norra sidan om Stockholm, hittar vi Color Systems i Vällingby, som i år har kunnat fira sitt 15-årsjubileum. Det blev en stor tillställning, som höll på nästan hela natten.
Slutligen har vi rest till profil- och promotionåterförsäljaren Gewe Promotion i Huddinge, där vi fick intervjua ägarna och syskonen Michael Svensson och Jeanette Liedgren. Företaget genomsyras av över 60 års erfarenheter.

Efter mycket funderande kan jag slutligen konstatera, att allt jag ville säga, kan sammanfattas i något så litet, men också otroligt kraftfullt, som ett tack. Jag tar med mig minnet av denna tid i mitt liv, när jag efter årsskiftet börjar arbeta med marknad och kommunikation på vårt affärssystem TimeApp.
Samtidigt, livets vägar äro outgrundliga och man vet aldrig, om och när vi ses igen. Till dess att vi faktiskt står där, öga mot öga nästa gång, så säger jag adjö och önskar er en god läsning, en God Jul och ett Gott Nytt År.

Fridens liljor
Elmer Törnquist
den sista chefredaktören