Canon stärker ledningen   Henrik Selmegårdh

Canon stärker ledningen

Publicerad
2022-12-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Sedan mitten av oktober är det Henrik Selmegårdh, som är ny CFO; ekonomichef, på Canon Svenska AB. Han kommer senast från rollen som nordisk COO; operativ chef, på BNP Paribas.

– Jag ser fram emot, att välkomna Henrik till oss på Canon. Han kommer kunna addera ett stort värde till vår organisation, säger Christer Byfors, VD på Canon Svenska.
– Och även till ledningsgruppens gemensamma arbete, med att vara den självklara marknadsledaren. Det känns värdefullt att Henrik blir en del av vårt företag.

Henrik Selmegårdh har lång och bred erfarenhet, från ledande roller på både Santander Consumer Bank och GE Money Bank. I grunden har han en kandidatexamen i ekonomi, från Karlstads universitet.

– Canon är ett globalt företag och innovativt varumärke, med ett stort kund- och produktfokus, samtidigt som man har en stark företagskultur, säger Henrik Selmegårdh.
– Det känns väldigt inspirerande att gå in som CFO och få möjligheten, att vara med och leda och utveckla Canon i Sverige.

– Jag ser fram emot att driva en stark finansavdelning och agera viktig stödfunktion, för vidare affärsutveckling och försäljningstillväxt.

.