Gift iklädd Blåkläder   Marie Elsfjordstrand Osbak och Marius Skålvoll (foto: Blåkläder)

Gift iklädd Blåkläder

Publicerad
2022-11-24
Skribent
Redaktionen

Vissa personer, som den norska hobbysnickaren Marius Skålvoll, älskar bara två saker; sin familj och renovering. När han och dåvarande sambon Marie Elsfjordstrand Osbak planerade sitt bröllop, skämtade hon om att den blivande maken borde gifta sig i sina arbetskläder.

Fast skämtet stannade inte där. Då Marius Skålvoll även driver ett Instagramkonto och är ambassadör för Blåkläder, var inte Blåkläder främmande för idén, när den presenterades.

– Jag tänkte, att det kunde bli lite annorlunda och ganska coolt, inte minst väldigt äkta, då arbetskläder från Blåkläder spelar en så stor roll i Marius vardag. Fast jag hade aldrig kunnat tro, att det faktiskt gick att genomföra, säger Marie Elsfjordstrand Osbak.

En skräddarsydd lösning
Det är kanske inte särskilt överraskande, att bröllopskläder inte ingår i Blåkläders vanliga sortiment. Fast efter att ha hört om idén, tog Blåkläder sig an utmaningen att hitta en skräddare. Denna skulle förvandla tyget, som används i deras chinos, till en hel kostym.

– Det är otroligt häftigt att Blåkläder gick igång på idén, och att de verkligen hängav sig åt uppgiften som de gjorde. Det kändes helt rätt att säga ja till Marie i den outfiten, säger Marius Skålvoll.

Brudgummen har närmare 40 000 följare på Instagram och är från början polis. Sedan sadlade han om och gjorde sig ett namn i tv-programmet Stugfixarna Norge. Marius Skålvoll har under sin karriär som snickare, renoverat både hus och lägenheter, samt andra, spännande projekt.