Vinga of Sweden förvärvas

Vinga of Sweden förvärvas

Publicerad
2022-10-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Under sommaren blev den svenska leverantören Vinga of Sweden förvärvade av den holländska grossisten Xindao. En affär som kommer gynna båda parterna, framför allt genom den kunskap de båda har skaffat sig genom åren.

Vinga of Sweden är en av de större inom gåvor och gåvokort på den svenska marknaden och Xindao, har framför allt profilerat sig som en stark spelare inom hållbara företagsgåvor.

– Jag är glad att ha Xindao som ny partner, som på flera sätt passar bra med den företagskultur vi har, kommenterar Calle Dahlin, VD på Vinga of Sweden.
– Vi på Vinga kommer dra nytta av allt Xindao kan om hållbarhet, deras breda produktportfölj och deras stora nätverk av försäljningskanaler, över hela Europa.

– Den sammanslagna organisationen kan även dra nytta av Vingas lokalt fokuserade produktkatalog och erfarenheten vi har inom gåvokort. Jag är övertygad om att vårt partnerskap kommer vässa erbjudandet till kunderna.

Totalt sett har Xindao över 4 500 återförsäljare utspridda över hela Europa och har egna kontor i Nederländerna, Rumänien och Kina. Vinga of Sweden grundades 2005 i Borås och har, drygt 280 återförsäljare över hela Sverige.