Världens bästa folierare 2022   Foto taget under Fespa-mässan i Berlin, Tyskland

Världens bästa folierare 2022

Publicerad
2022-09-22
Skribent
Redaktionen

Den bulgariska folieringsmästaren Ivan Tenchev fick ställa sig högst upp på prispallen, när vinnarna i World Wrap Masters 2022 korades.
Det innebär, att han försvarar fjolårets titel, efter en två dagar lång final, under Fespa-mässan den 31 maj-1 juni i Berlin, Tyskland.

Detta markerar andra gången, som Ivan Tenchev vinner World Wrap Masters, då han även vann år 2018. Bredvid honom, ställde sig tvåan; Vít Šimek från Tjeckien och trean; Maria Terp, från Danmark. Totalt tävlade 12 av världens bästa folierare, från hela världen, om den ärade titeln World Wrap Master.

– Det finns inte ord att beskriva vilken ära det är, att få försvara den bulgariska flaggan på World Wrap Masters i Berlin och att vinna, för andra gången i rad, kommenterar Ivan Tenchev.
– Det är underbart att jag har lyckats uppfylla min dröm, inte bara en gång, utan två. Vidare vill jag gratulera alla som kämpade i finalen med mig, för alla dessa duktiga motståndare förtjänar att vara här.

Deltagarna kom från Storbritannien, Tyskland, Tjeckien, Japan, Danmark, Brasilien, Finland, Ungern, Nederländerna, Norge och Mexiko. Alla dessa, skulle foliera en egen Volkswagen Golf och LED-figurer, föreställandes den berömda Berlinaren Ampelmännchen; som finns vid många övergångsställen för fotgängare i Berlin.

Ny tävling lanseras
Dessutom flaggade Fespa, för att man nu ska lansera ett nytt event; Wrap Fest. Det blir en tävling, helt dedikerad åt fordonsfoliering, installation av vinyler och detaljer. Första gången tävlingen hålls, blir den 26-27 april 2023, på racingbanan Silverstone i England.
Wrap Fest kommer dessutom bli den nya regionala tävlingen för Storbritannien och Irland, när man kvalar om finalplatsen på Fespa 2023, som hålls den 23-26 maj i München, Tyskland.


.