Testlanserad under Almedalsveckan   Foto: Carlsberg Sverige

Testlanserad under Almedalsveckan

Publicerad
2022-09-05
Skribent
Redaktionen

Under sommaren testade Carlsberg den fiberbaserade ölflaskan i skarpt läge, bl a under politikerveckan i Almedalen.
Utvecklingen av fiberflaskan, som heter Fibre Bottle, har pågått sedan 2015 och Sverige är, en av totalt 8 marknader som den testas på.

Självklart har bryggeriet valt att brygga ett speciellt, mer klimatsmart öl, än som vanligtvis bryggs. Här har man använt ekologiskt kornmalt, odlat på hållbara odlingsmetoder.

– Vi är riktigt glada, över att vi har fått ta del av denna unika testproduktion, som visar utvecklingen av Fibre Bottle. Nu har vi den senaste prototypen i vår hand, den är både biobaserad och återvinningsbar, säger Anna Anderberg på Carlsberg Sverige.
– Dessutom innehåller den öl som är producerad av hållbar och ekologisk kornmalt. Nu kan vi dela den med några av våra viktiga intressenter och fortsätta dialogen kring hållbar förpackningsinnovation tillsammans och faktiskt få ett prov på hur framtidens ölflaska kan komma att se ut.

Förutom Sverige, har man testlanserat den nya produkten i Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Polen och Storbritannien. Målet med Fibre Bottle, är att den ska ha 80% lägre koldioxidutsläpp än glasflaskorna.