Och så var det val igen   Elmer Törnquist, chefredaktör på Screen&Marknaden.

Och så var det val igen

Publicerad
2022-09-26
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

I detta ögonblick sitter jag hemma med en mindre förkylning. Tydligen är det inte ett optimalt val att åka till Finland, iförd shorts och T-shirt, i slutet av augusti. På plussidan fick jag åtminstone träffa några ur släkten, gå på dop för min hittills yngsta kusin och ta många långpromenader med min mormor.
Kan inte säga annat än att vi är otroligt lika. Inte till utseendet kanske, där är det mamma som vinner. Fast just till sättet. Hon kan inte heller sitta still och när mormor frågar, om vi ska ut och gå, då är svaret ett självklart ja.

Det är spännande tider framför oss, inte bara med vårt interna besked om att branschen kommer behöva klara sig utan Screen&Marknaden, utan livet som helhet. Det kanske finns ett och ett annat orosmoln, självklart. Fast om man ser på det på rätt sätt, så kan det också kännas spännande att leva i dagens samhälle.
Släpp alla tankar och funderingar om skyhöga elpriser, inflationsdrabbade matvaror, kriget i Ukraina och en stundande lågkonjunktur med massarbetslöshet, varsel och företagskonkurser. Det hör inte till rätt inställning. Ja, släpp tankarna, andas in, andas ut och försök se på livet med tillförsikt, förhoppning och framtid.

I skrivande stund, är vi bara dagar innan valet 2022. Det bokstavligen haglar in nyheter om opinionsundersökning och insändare, om vem man ska rösta på och varför. Dessa kommer lite som det typiska novemberregnet, en trist onsdag i september.

Givetvis ser jag till att läsa var och varannan av dessa inlägg, lite för att se hur läget ser ut just nu. Samtidigt blir jag otroligt snabbt uttråkad av dem. För hur det potentiellt parlamentariska läget, förändras från dag till dag eller från morgon till kväll, är egentligen ganska ointressant. När jag reflekterar över det, känns det mer som ett sätt att skapa osäkerhet i gemene man. Kanske har jag rätt, kanske har jag fel.

För egen del står jag faktiskt med på valsedeln till kommunfullmäktige. Inte för att jag har gjort någon stor grej av det, har inte kampanjat direkt. Ser det mer som att de som tycker som jag och det partiet jag representerar, får sätta sin röst på mig om de tycker det är rätt för dem.
Samtidigt skulle det vara lite kul, om jag faktiskt blev invald på personröster. Det skulle vara spännande, att vara med där besluten fattas. Fast som sagt, har inte gjort något större jippo om det. De som tycker, att jag är en bra person och tycker att jag har bra åsikter får gärna rösta på mig. Annars får det vara, siktar inte på en politisk karriär i nuläget ändå.

I detta nummer av tidningen besöker vi New Wave Group och deras massiva huvudkontor och -lager i Dingle. Där vi får veta mer om deras senaste satsning i samarbete med Tryckhuset i Stenungssund. Dessutom gör vi en resa till Uppsala, där vi träffar Efongo Imbia och får stifta bekantskap hans tryckeri Inprint och höra om hans sätt att driva ett företag.
Vidare träffar vi gänget på Z-Reklam i Falköping. Vi får höra om deras historia, deras satsningar på att kunna möta marknadens behov och får en inblick i det dagliga livet för Johan, Hanna och Marcel. Det är återigen ett fullsmockat nummer, laddat med kunskap, insikter och förståelse.

Jag önskar er en trevlig läsning och hoppas att samtliga hann springa till vallokalerna i tid.

Fridens liljor
Elmer Törnquist
chefredaktör
Screen&Markanden