Nu kör vi så det ryker

Nu kör vi så det ryker

Publicerad
2022-08-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Ännu en sommarsemester har passerat och nu bör väl de interna batterierna vara uppladdade till max. De första dagarna kände jag mig lite trött i ögonen. Fast det är inte så konstigt, när man varvat ner och tagit sovmorgon under ett par veckor. Nu känns det bättre igen. Är någorlunda tillbaka på banan.
Dessvärre blev det komplikationer, när jag och mina småbröder skulle på släktträffen i Finland. På årets varmaste dag skulle vi ta tåget till Stockholm och Värtahamnen, men det var tydligen inställt på grund av brand och elfel. Dålig upplysning från Trafikverket, gjorde att vi inte hann ordna andra transportmedel dit. Sedan var många körglada vänner bortresta, vilket ytterligare satte käppar i hjulet.
Det är alltså nu över 5 år sedan jag satte fötterna på finsk mark, men om gud vill och vädret tillåter, ska min nyfödda, yngsta kusin döpas i Nådendal, utanför Åbo, i slutet av augusti. Då får jag åtminstone träffa henne, min mormor, morbror och alla andra finnar som då befinner sig i trakten.

Sommaren har även inneburit lite annat. Dessvärre har jag och Lars behövt fatta det otroligt tunga beslutet, att vi inte längre kommer kunna publicera Screen&Marknaden. Tiden som krävs, för att ge tidningen all den kärlek och omsorg som behövs, finns inte längre kvar. Alla resurser ska nu fullständigt fokusera på affärssystemet TimeApp. Det känns tungt faktiskt.
Samtidigt känner vi ändå stolthet och prestige; för det otroliga arbete vi lagt ner under dessa år. Vi känner fröjd och glädje; för alla er, fantastiska människor, vi träffat under dessa år. Ändå är det vemodigt, att detta nummer är det första i nedräkningen, till årets och kanske det absolut sista numret, av den fysiska tidningen Screen&Marknaden.

Vi söker gärna någon, som kan överta tidningen och driva den vidare, för den förtjänar så mycket mer än att läggas ner. Jag står givetvis till förfogande, till den lyckliga människa som kan ge tidningen, den omtanke den förtjänar.
Oavsett vad, så ska vi se till att denna hösten blir den kanske bästa hitintills. Vi börjar med ett storslaget reportage från Brommabaserade Maxdialog, med Björn Mattsson vid rodret. Här får vi samtala med projektledaren Jan Lundemo och veta mer vad som ligger bakom deras framgång.
Vidare har vi, via Teams, träffat mannen bakom AT-Laser; Andrés Tiszavari. Tack vare sin stora passion för och sitt kunnande om lasergravyr, får han nu arbeta med det han tycker allra bäst om. Läs om hans tankar och funderingar, hans mål och visioner.
Ett annat möte som skedde via Teams, var när vi träffade Peter Johansson, grundare, ägare och VD för Prevox Reklam. Han berättar, om hur det har gått under coronaåren som varit och alla spännande projekt som händer just nu. Allt från leksaker, ridkläder, utbyggnad av lokalerna och nyanställda.
Innan ni börjar läsa artiklarna från Fespa-mässan och den tyska huvudstaden Berlin, glöm inte våra mindre, men läsvärda nyheter i notisformat. Vi behandlar våra fokusområden; Print och Profil, Promotion och Produktmedia, när vi skriver om företagsförvärv, nya samarbeten och satsningar, prisutdelningar och nyanställda.

På Fespa-mässan träffade vi några av de största maskintillverkarna inom tryck och efterbehandling, vi samtalade och fick höra vilka nyheter som har kommit. Så missa för guds skull inte ett av de största reportagen vi gjort från en mässa hitintills.
Det är början på slutet och vi gör det storstilat. Det är fortfarande ett antal månader kvar och vi ska fortsätta leverera kvalitet under hösten. Just nu gör jag de sista förberedelserna inför att besöka Nordic Profile Fair på plats. Nyheten är ju att det är en hybridmässa; både fysisk och online.

Fast glöm inte dessa viktiga ord. Datorn är bara ett verktyg; det är människor som skapar drömmar.

Fridens liljor
Elmer Törnquist
chefredaktör
Screen&Marknaden