En otrolig uppslutning i Berlin

En otrolig uppslutning i Berlin

Publicerad
2022-08-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Reportage

Efter lättade restriktioner, i framför allt Europa, kunde hela 11 647 unika besökare, från 126 olika länder, ta sig till Fespa 2022 i Berlin, Tyskland den 31 maj-3 juni.

Här kunde man stöta på totalt 375 utställare i 8 olika hallar på Berlinmässan.

Text/foto – Elmer Törnquist

Räknar man även in de återkommande besökarna under mässans fyra dagar, landade den totala publiksiffran på 15 969. Sett till antalet unika besökare, alltså 11 647, var det en ökning med 48% jämfört med höstmässan 2021, som arrangerades i Amsterdam, Nederländerna.
Det märktes, att folket och branschmänniskorna hungrade efter att få träffa såväl kunder, som vänner och kontakter igen. Mässan fylldes redan från öppningen första dagen och handslagen och köpen, lät sig inte vänta på. Flera företag rapporterade rekordförsäljningar och många var väldigt nöjda.

– Äntligen kunde vi leverera en ordentlig Fespa-upplevelse för både utställare och besökare, som kändes som en återgång till det normala igen och stämningen var otrolig, kommenterar Michael Ryan, mässchef på Fespa.
– Varje bransch förändrades av pandemin och den här branschen är inget undantag. Fast med en sådan uppslutning på mässan, kan vi konstatera att print är motståndskraftigt, kreativt, smidigt och fokuserat.

– Vår tagline var Print in Motion och det bevisades i Berlin, med en otrolig känsla av framåtanda, engagemang och framsteg inom områden som bl a hållbarhet.

I ett pressmeddelande från Fespa, kunde man rapportera att de 53% av besökarna, som avslöjade sin investeringsbudget på mässan, hade en total budget om närmare 13,9 miljarder kronor. Detta är alltså siffror, som inte tar hänsyn till de som inte avslöjade sin budget.
Dyk med in på de efterföljande sidorna, där vi presenterar en uppsjö av alla de spännande möten som vi fick ta del av, på Fespa 2022 i Berlin.

Läs de olika reportagen med utställarna nedan;

.