Av italiensk kvalitet   Magnus Edfeldt

Av italiensk kvalitet

Publicerad
2022-08-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Reportage

Text/foto – Elmer Törnquist

Vi stöter på Magnus Edfeldt från Color Systems vid montern för företaget ATP Color, vilka är en av deras maskinleverantörer.

Det, som är extra intressant med just detta, är att Color Systems nyligen sålde en maskin för direktsublimering till tryckeriet Grizzly i Östersund.

– Vi har arbetat med ATP Color i drygt 15 år och bara under de sista 10 åren har vi sålt 20 maskiner i Sverige, förklarar Magnus Edfelt.
– På så sätt skulle jag nog säga, att vi har en rätt stor del av marknaden och då specifikt på marknaden för direktsublimering i 3,2 meters bredd.

Större efterfrågan
Maskinen som sådan är av italiensk kvalitet och i den sitter det skrivhuvuden från antingen Ricoh eller Kyocera, vilket är valbart. Det senaste tillskottet är Onetex, som har fått ett uppdaterat utseende från föregångarna och då finns i storleken 1,9 meter, 2,6 meter och 3,2 meter.

– Beroende på vilken konfiguration man väljer, med exempelvis printhuvudet, finns den i olika hastigheter. Det, som däremot är samma för alla, är att de printar direkt på tyget och har inbyggd fixering, fortsätter Magnus Edfeldt.

Det innebär, att maskinen som sådan, i många fall används till expotyger, flaggor och den typen av produkter. Det är en produktgrupp som har fått ligga lite vilande under pandemin, men nu när allt börjar ta fart igen, så blir efterfrågan allt större. Förutom den till Grizzly i Östersund, har man även sålt ytterligare två och allihop ska installeras under sommaren 2022.