Antalis satsar på förpackning   Bild tagen utanför Antalis huvudkontor i Jordbro, Stockholm

Antalis satsar på förpackning

Publicerad
2022-08-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Under våren förvärvade Antalis den tyska förpackningskoncernen BB Pack Group, bestående av de tre bolagen BB Pack, cr8 Packaging och Printmate.

Med denna satsning vässar man sitt erbjudande, av förpackningslösningar i e-handeln.

– Förvärvet av BB Pack kommer stärka det övergripande bidraget, som förpackningssektorn ger vår konsoliderade bruttomarginal. Det stärker också Antalis position, i den snabbt växande sektorn för distribution av förpackningar, säger Hervé Poncin, koncernchef på Antalis.

Totalt sett omsatte de förvärvade bolagen 430 miljoner kronor under år 2021. Antalis är säkra på, att likväl som att detta kommer stärka kapaciteten i Tyskland, kommer det även gynna kunder i alla europeiska länder, med skräddarsydda förpackningslösningar.