Vart tar tiden vägen?

Vart tar tiden vägen?

Publicerad
2022-06-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Det känns som att dagarna bara försvinner. För det känns, som att det bara var i förra veckan som det var ett snöblaskigt februari.

Tidsuppfattningen blir snedvriden. Speciellt då jag vet, att jag under den tiden som gått, hunnit besöka flera event, branschföretag och varit utomlands. Min stora fråga är alltså; vart tar tiden vägen egentligen? Det vakuum som har bildats längs min personliga tids X- och Y-axel skulle nog förbrylla även den vassaste kniven i lådan.

Apropå tiden. Nu har Sverige varit alliansfritt i ungefär 200 år och under gårdagen, fattade Socialdemokraterna beslutet om att Sverige bör ansöka om medlemskap i Nato. Det innebär att vi har en bred majoritet i riksdagen som är för beslutet och vi kommer då, med all sannolikhet, följa i samma fotspår som grannen i öst; Finland.
Visst, alliansfrihet har gynnat oss länge och självklart, det skulle säkert kunna gynna oss även fortsättningsvis. Fast det är ändå bra, att man vågar testa något annat än det man är van vid. På samma sätt borde man kanske även ompröva det här med organisations- och yttrandefrihetsförordningarna i Sverige.

Hela den här grejen, med att vi kan tillåta en dansk högerextremist att organisera flera koranbränningar, är för mig helt befängt. Självklart ställer jag mig inte bakom de våldsamma kravaller som utbröt under påsken, men jag ställer mig heller inte bakom att man uppviglar till något, som man vet kommer skapa kaos och oro.
Det känns som att vi har haft för mycket sådant redan. Terrorbrott i Sverige, pandemikriser i världen och krig i Europa. Kan inte alla bara sluta fred med varandra, se till att fokusera på sig själv och sluta hacka på andra? Det skulle bli betydligt mycket trevligare tror jag. Den bittra sanningen är väl dock, att inget säljer mer nyheter och skvaller, än bitterhet, våld och samhällstvister.

Om två veckor, i skrivande stund, är det återigen dags för mig att ta resväskan under armen och bege mig till Tyskland, för årets upplaga av Fespa-mässan. Den resan, mötena och allt sådant, kommer ni få läsa om i nästkommande nummer av Screen&Marknaden. Det som däremot är, är att vi återigen har ett fullpackat och häpnadsväckande nummer här.
Vi besökte gänget på profilföretaget M.E. Produkter, som har integrerat en stor padelhall i anslutning till sin utställning. Vi var på plats i München när Canon lanserade sin nya skrivare imagePress V1000. Vi tog ett snack med Gabriel Gustafsson på köksgrossisten Vikingsun och vi upplevde Sign&Print Scandinavia på Kistamässan. Lägg till det, att vi träffade Spandex när de hade ett event om HP Latex.

När jag tänker efter, så är det inte konstigt att jag upplever att tiden försvinner under mina fötter. Herregud, jag har faktiskt hunnit göra massor av saker. Snart är midsommar här och jag inleder en 4 veckor lång semester. Jag undrar faktiskt lite, vad jag ska spendera min tid med, när jag inte ska göra och besöka massa olika saker med jobbet. Men men, den som lever får se. Ha nu en otroligt trevlig sommar.

Fridens liljor
Elmer Törnquist
chefredaktör